Koppelingstatus:

Koppelkoning als nieuwe technisch consultant bij newdays!

Van open mics tot API’s, technisch consultant Ronald Oudman heeft alles wel zo’n beetje gezien in zijn carrière. We maken kennis met het nieuwste teamlid van newdays!

Ronald en Robert

“Er wordt hier stevig gewerkt. De energie stroomt hier echt door het kantoor.” Dat is hoe Ronald het werken op kantoor bij newdays ervaart. “De interactie met collega’s vind ik belangrijk. Dan kun je toch altijd even die vraag stellen. Veel beter dan in je eentje dubben over het starten van een Teams call. Door directe interactie word je slimmer.”

Ronald heeft inmiddels heel wat bedrijven van binnen gezien. Zowel op de werkvloer als later in technische rollen. “In 2004 begon ik in de IT bij IBM Rational, als supportmedewerker. Daarna heb ik in allerlei technische rollen voor verschillende organisaties gewerkt.” In die periode werkte hij onder andere met EDI (Electronic Data Interchange): het elektronische uitwisselen van bedrijfsdocumenten zoals orders en factuurberichten. Het uitwisselen van data tussen verschillende systemen is hem dus niet vreemd.

Ervaring met arbodienstverlening

Ronald achter zijn PC

“Daarmee heb ik later ook gewerkt bij mijn vorige werkgever: arbodienst Zorg van de Zaak. Daar was ik applicatiebeheerder, werkte met koppelingen en ook weer EDI. Maar vooral ook met SIVI-berichten. Die zijn veel beter leesbaar dan EDI, problemen zijn eenvoudiger op te sporen.”

Bij Zorg van de Zaak werkte Ronald met het BVS-berichtenverkeersysteem. “Verzuimberichten kwamen daarbinnen en die werden dan verzonden naar de Arbo-applicatie.” En met precies die bagage leek Ronald dan ook de perfecte match voor newdays toen Kelvin hem online tegenkwam.

“Ik had mijn CV nog geen uur online gezet of Kelvin belde al meteen. Een beetje aparte recruiter, maar hij is helemaal zichzelf. Dat was wel een verademing ten opzichte van de vaak wat gladde recruiters.”

Confetti bij live gang

Inmiddels is Ronald op volle snelheid aan de slag met newdays. “De wereld is al aardig bekend voor me, maar specifieke newdays dingen moet ik nog leren natuurlijk. Je moet telkens even logisch denken, ik weet namelijk wel waar ik moet kijken. Wat overigens wel belangrijk was voor mij om hier te komen werken is als je een koppeling live zet, er een echt feestje ontstaat. Zodra je op enter drukt krijg je dan confetti te zien. Dat vind ik zo mooi!”

Ronald en Robert

Van stand-up meeting tot stand-up comedian

“Verder treed ik op als stand-up comedian. Dat ligt nu even stil omdat ik me focus op het schrijven van mijn scriptie voor mijn deeltijdopleiding aan een kunstacademie. Ik heb daarvoor een aantal kunstenaars geselecteerd en ga hun werk en werkwijze analyseren, hun inspiratie en thematiek vergelijken met die van mijzelf. We gaan binnenkort voor die opleiding naar de Biënnale in Venetië en op de terugweg stop ik dan in München om daar op te treden. Maar ik doe dit ook wel in Nederland hoor. Ik heb een beetje een absurdistische stijl. Denk aan Wim Helsen, misschien Kamagurka. Maar toch flippen die niet zoals ik.”

We hopen daar als newdays toch binnenkort eens wat van te kunnen zien. “Kelvin heeft me al uitgenodigd voor een karaokeavond, en daar heb ik ook wel eens een tweede plek mee behaald in Amsterdam. Dus ik zei al laat maar weten, dan doe ik mee!”

Welkom Ronald!