Koppelingstatus:

Saviel Pengel: de nieuwe technische kracht binnen newdays!

Prachtig nieuws binnen newdays: we mogen onze eerste technisch consultant verwelkomen! Saviel Pengel is sinds enkele weken aan boord en is gelijk voortvarend van start gegaan. “Tijdens het bouwen van de eerste koppeling was ik echt flabbergasted over hoe makkelijk het ging.”

Belhamel met C++ skills

“Ik was vroeger best een beetje een belhamel. Mijn tante, die programmeur was, heeft me toen leren programmeren met C++. In allerlei bijbaantjes kwam ik daarna in aanraking met mensen die problemen opgelost wilden hebben. Zo werkte ik in een restaurant waar de eigenaar zijn administratie te veel werk vond. Daar heb ik toen wat voor gebouwd. Op die manier heb ik langzaam mijn portfolio kunnen opbouwen.”

Consultant newdays tekent op whiteboard

Saviel kon dus al op jonge leeftijd programmeren. Maar echt een programmeur vindt hij zichzelf niet.

“Ik zie mezelf niet als programmeur: het oplossen van problemen vind ik echter wel leuk. Over een complexe situatie nadenken, er eens goed voor zitten en met een oplossing komen. Zo kwam ik uiteindelijk in de consultancy terecht.”

“Na het werken voor een SaaS-bedrijf in informatiebeveiliging en een tussenstop in recruitment, kwam ik in de consultancy terecht. Techniek, gecombineerd met problemen oplossen. Dat deed ik bij een bedrijf dat via een low-code/no-code platform applicaties bouwden voor met name legal tech. Zo kreeg je hele interessante opdrachten, waarbij vaak allerlei handelen geautomatiseerd werden. Zo bouwden ik zelf libraries die API’s aanstuurden.  Dat heb ik 4-5 jaar gedaan.”

De wereld van newdays

“Nu bij newdays is het werk een boeiende combinatie van sparren met klanten en technische experts. Doorgaans hebben implementatie consultants niet veel kennis van de techniek: die richten software puur functioneel in. Deze functie is echter wel wat zwaarder dan dat. En daar ben ik eigenlijk wel blij mee, zo kan ik mijn technische expertise ook echt kwijt.”

Ervaring met koppelingen, systemen en API’s had Saviel dus al behoorlijk. Maar de wereld van newdays is wel een nieuwe: “Ik heb wel inmiddels ontdekt hoeveel kansen in deze sector liggen. Dat je systemen ziet die echt bijna letterlijk aan elkaar geknoopt zijn. Daar liggen zo veel verbeterkansen.”

Consultant Saviel - newdyas

Door de ervaringen uit het verleden, kan Saviel de mogelijkheden van newdays goed in persectief plaatsen: “Het mooiste vind ik het inzicht. Uit ervaring weet ik dat het vaak helemaal niet duidelijk is wat er over een API wordt gecommuniceerd. Bij newdays is dat wel zo. Tijdens het bouwen van de eerste koppeling was ik ook echt flabbergasted over hoe makkelijk het ging. En ik zit toch al aardig wat jaren in die wereld van koppelingen en APIs. Het is écht een prachtig product.”

“Zeker met complexe koppelingen hoor je dan vaak vanuit een kant: het probleem ligt niet hier. Je hebt altijd te weinig informatie over waar iets mee gaat. Al die inzicht heb je vaak niet. Bij newdays juist wel. Als er iets niet goed gaat, zie je hier vrij snel waar dat is.”

Ambitie

Nu Saviel aan boord is, wil hij kijken hoe een en ander nóg slimmer kan worden aangepakt. “De hele voorbereiding van een koppeling, de stappen die we nemen: ik wil kijken of dat nóg efficiënter kan. Misschien kunnen we zaken automatiseren of eenvoudiger maken. Dat past ook goed binnen de filosofie van het bedrijf. Daar een bijdrage aan kunnen leveren zou ik mooi vinden!”

Welkom Saviel!

Ook toe aan een nieuwe stap?

Om ons platform de komende jaren nóg completer te maken, zoeken we altijd naar getalenteerde professionals. Bekijk onze vacatures.