Koppelingstatus:

Vanaf dag één is Tessa direct van waarde

Kijk, dat is nog eens een lekkere binnenkomer: al gelijk in haar eerste maand leverde Tessa een bijdrage aan een verbetering in de software. Sinds begin januari is zij gestart als Technical Consultant bij newdays en ze zit hier direct goed op haar plek. Tijd om eens kennis te maken!

Tessa studeerde ooit Cultureel Erfgoed en Kunst- en Cultuurwetenschappen: een brede interesse waar ze ‘later iets mee wilde doen’.

Dat gebeurde ook: zo werkte ze een tijd bij het Scheepsvaartmuseum in Amsterdam. Daar gebruikte ze een SaaS-oplossing voor de planning. En grappig genoeg werd juist die software haar volgende baan: als consultant aan de slag bij Smart Event Manager.

Tessa en Thomas achter de laptop.

Complexe onderwerpen, duidelijk uitleggen

Naast kunst, cultuur en architectuur had Tessa namelijk nog een andere interesse: wiskunde. En als consultant kon ze die technische interesse kwijt in het inrichten van software, trainingen geven, support en zelfs scrum master zijn als coördinator over alle consultants.

“Ik vind het vooral leuk iets dat complex is, duidelijk uit te kunnen leggen. Als consultant schakel je namelijk voortdurend tussen wat klanten en hun gebruikers graag willen doen, en het technisch vlak van wat een applicatie allemaal kan.

Tessa op haar werkplek

In mijn nieuwe baan zocht ik vooral naar een bedrijf waar allerlei zaken goed geregeld zijn. En transparantie. Denk bijvoorbeeld aan het salarishuis hier, dat zie je niet bij veel bedrijven. Toen ik eenmaal langskwam op kantoor, viel me meteen de fijne uitstraling, het groen en design, maar zeker ook de vriendelijkheid van alle medewerkers op. Iedereen was bereid even een praatje te maken.”

The Big Five

Tessa op haar werkplek

Die passie voor kunst en cultuur houdt ze er ondertussen wel in. “Met een museumkaart is het zo handig dat je overal makkelijk even naar toe kan zonder er een hele dag van te moeten maken.” Cultuur-wise pakt ze een en ander ook mee door mooie reizen te maken. “Na een aantal jaren uitstel konden we vorig jaar eindelijk onze reis naar Zuid-Afrika maken, samen met onze kleine van twee jaar oud. Hoogtepunt was het spotten van de Big Five, waarvan de laatste, de neushoorn, zich in de laatste 5 minuten voor sluiting van het park zich eindelijk liet zien!”

Hoe gaaf is dat? Die kan weer van de bucketlist afgestreept. Welkom Tessa!

Ook op zoek naar een nieuwe uitdaging? Word collega van Tessa als Technical Consultant bij newdays!